Brigada

19 Ιουλ

Δε πρόκειται απλά για τυφλή δικαιοσύνη

Επειδή ακόμα και αυτές οι τακτικές φαίνεται να λιγοστεύουν, η αστική δικαιοσύνη έχει λάβει ρόλο ώστε να παράξει νέες τακτικές μαζικής επιβολής τρομοκράτησης, στο βωμό του δόγματος "Τάξη κι ασφάλεια".

του Νετραλίνο

Δυστυχώς, η απόρριψη αιτήματος αναστολής της εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας, φαίνεται αναμενόμενη στο μεγάλο πλήθος κόσμου που στήριξε την Ηριάννα και τον Περικλή ενάντια στην στοχοποίηση που δέχτηκαν λόγω κοινωνικών σχέσεων.

Πρόκειται πραγματικά για μια ιστορία, που όλοι και όλες ελπίζουμε να έχει βγει από μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας για μια δυστοπική κοινωνία του μέλλοντος, αλλά ελπίζαμε να παραμείνει και εκεί.

Έχουμε γράψει πολλές φορές πως οι πολιτικές λιτότητας που προωθούν την ανέχεια δε γίνεται να μη συνοδεύονται από συνεχή καταστολή από μεριάς κράτους. Επειδή ακόμα και αυτές οι τακτικές φαίνεται να λιγοστεύουν, η αστική δικαιοσύνη έχει λάβει ρόλο ώστε να παράξει νέες τακτικές μαζικής επιβολής τρομοκράτησης, στο βωμό του δόγματος "Τάξη κι ασφάλεια".

Η αντεπιστημονική χρήση του DNA ως αποδεικτικού στοιχείου, αποτελεί μία από τις πιο οφθαλμοφανείς περιπτώσεις όπου η αυταρχικοποίηση της δικαιοσύνης επιλέγει να πάει κόντρα ακόμα και στην κοινή και επιστημονική λογική, με μοναδικό στόχο την κατασκευή ενόχων, βάσει των κρατικών (και παρακρατικών) αναγκών. Ακόμα και η χρήση της δικαιολογίας ότι ο Περικλής είχε επισκεφτεί την Βαρκελώνη, χαρακτηριζόμενη από το Τριμελές Εφετείο ως "πόλη που είναι γνωστή για την εκεί δράση ανάλογων τρομοκρατικών οργανώσεων", αποτελεί την πλέον γελοία δικαιολογία που βρίσκει αυτό το σύστημα για να καταδικάσει ανθρώπινες υποστάσεις.

Με την ίδια ευκολία που τα υψηλόβαθμα στελέχη της Χρυσής Αυγής αφέθηκαν των κατηγοριών για ηθική αυτουργία στη δολοφονία Φύσσα, παρά την αργότερα παραδοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι "Η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονία Φύσσα", η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση για την σχέση της με κατηγορούμενο για υπόθεση τρομοκρατίας.

Πέραν, λοιπόν, ότι πρόκειται για ένα δικαστικό σύστημα με συγκεκριμένες απόψεις περί ανομίας και νομιμότητας, και αντίστοιχες παραπλανητικές τακτικές για κατασκευή ενόχων, η ευθύνη της κυβέρνησης δεν παραμένει λιγότερο σημαντική. Οι τρομονόμοι 187 και 187Α παραμένουν ακόμα για να εξυπηρετούν ακριβώς το καθεστώς "κράτους έκτακτης ανάγκης". Άρα οποιεσδήποτε υπεκφυγές των ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό, είναι απλή στάχτη στα ματιά, αφού όχι μόνο δεν κατήργησε τους παραπάνω νόμους, αλλά τους επέκτεινε, γνωρίζοντας κι αυτός από μεριάς του, πώς το υπάρχον δικαστικό σύστημα μπορεί να αξιοποιήσει εις βάρος της ελευθερίας των πολιτών τέτοιες νομοθεσίες, κάτι που αυτές τις μέρες στελέχη της κυβέρνησης και υπουργοί υποστηρίζουν με σθένος στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Έτσι η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή δεν αφορά απλά και μόνο αυτούς, αν και παραμένει πολύ σημαντικό να απελευθερωθούν, αν και κανείς δε θα βρεθεί να τους δώσει κάποιο αντάλλαγμα στην αγωνία που πέρασαν, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις ζωές τους ακόμα και αν βρεθούν ελεύθεροι. Αφορά όλους και όλες, που αν, γι' αυτό το σύστημα φαίνεται πως παρεκκλίνουν, μπορούν να χαρακτηριστούν ως ένοχοι για εγκλήματα που δεν έπραξαν ή ένοχοι για εγκλήματα που πρόκειται να διαπράξουν.

Παίρνουμε την Ηριάννα πίσω.
Παίρνουμε τις ζωές και την ελευθερία μας πίσω.
Κανένας και καμία μόνος/η του απέναντι στο αδηφάγος δικαστικό κράτος!

 

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.