Brigada

16 Ιαν

Για το κλείσιμο του Mega

Mετά από 28 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στην ελληνική τηλεόραση το MEGA,όπως όλα δείχνουν, μας αποχαιρετά. Οι τρεις μέτοχοι του λεγόμενου μεγάλου καναλιού (Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και η Κυπριακή εταιρία στην οποία έχει μεταβιβάσει ποσοστό ο Σαββίδης) λόγω υπέρογκων χρεών δεν κατέθεσαν αίτηση για άδεια και έτσι το ΜEGA στις 27 Φεβρουαρίου θα πρέπει να κατεβάσει ρολά.

Μιλώντας για το MEGA δεν ξέρουμε τι να πρωτοθυμηθούμε : Τα τηλεοπτικά πάνελ του κ.Πρετεντέρη με τον Πλεύρη και τα τότε άγνωστα (;) στελέχη της Χρυσής Αυγής (Μιχαλολιάκος και Παππάς); Tο πλαστό ηχητικό υλικό με το βίντεο - ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου; Tις ευλογίες του κ.Καψή για το πρώτο μνημόνιο και το ΔΝΤ; Tην εξίσωση των νεοναζιστικών πογκρόμ εναντίον φτωχών μεταναστών με τα γιαουρτώματα μνημονιακών πολιτικών και τις δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις ; Mπορούμε να ξεχάσουμε την τρομουστερία των αστικών καναλιών την εβδομάδα του δημοψηφίσματος, συμπεριλαμβανομένου και του MEGA προφανώς, τις δηλώσεις των δημοσιογράφων τους ότι «όλες οι κοινωνικές ομάδες τάσσονται με το ναι», τις σοβαρές χρυσές αυγές και το «ελπίζω οι θεσμοί να αντέξουν» (οι τελευτές δύο ατάκες για να είμαστε ακριβείς ανήκουν στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, Μπάμπη Παπαδημητρίου).

Το θέμα λοιπόν δεν είναι μόνο το ΜEGA. Το θέμα είναι να μπει φρένο στην ασυδοσία όλων ανεξαιρέτως των ιδιωτικών καναλιών. Οι συχνότητες ανήκουν στον ελληνικό λαό και όχι στους νταβατζήδες, οι οποίοι από το 1989 δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Προφανώς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά το ναυάγιο του νόμου Παππά για τις άδειες , αύξησε το όριο αδειών από τις 4 στις 7 και πλέον δεν μπορεί ούτε στα λόγια να υποστηρίξει το αφήγημα περί τέλους της ασυδοσίας και της διαφθοράς στο τηλεοπτικό τοπίο. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι να αντικαταστήσει κανείς το MEGA με ένα καινούργιο κανάλι συμφερόντων μεγαλοκαπιταλιστών, εφοπλιστών και προέδρων μεγαλοομάδων .

Η ενημέρωση, είναι αγαθό, το οποίο πρέπει να είναι δημόσιο, πλουραλιστικό, ξεκομμένο προφανώς από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Χρειαζόμαστε δημόσια κρατικά κανάλια, κρατικά όχι προφανώς με την έννοια της κυβερνητικής - μνημονιακής χροιάς της ΕΡΤ, αλλά κανάλια με κοινωνικό έλεγχο, κανάλια που θα λειτουργούν από τον εργαζόμενο λαό για τον εργαζόμενο λαό, κανάλια τα οποία θα λειτουργούν τοπικά από τους ίδιους τους πολίτες αναδεικνύοντας τις αγωνίες, τα βιώματα των από τα κάτω. Η απαγκίστρωση από την τεχνοκρατική και οικονομίστικη αφήγηση του ΤΙΝΑ πρέπει να οδηγήσει σε μία κοινωνική, ταξική δημοσιογραφική προσέγγιση της καθημερινότητας και ανάλυσης των οικονομικών και κοινωνικο- πολιτικών τεκταινομένων.

Τέλος, να σημειώσουμε πως απέναντι στους εργαζόμενους του MEGA, oι οποίοι πρόκειται να απολυθούν, στεκόμαστε αλληλέγγυοι. Προφανώς και δεν τσουβαλιάζουμε όλους τους εργαζόμενους του καναλιού, ούτε πιστεύουμε ότι ο Πρετεντέρης, η Τρέμη, οι μεγαλοδημοσιογράφοι και τα διευθυντικά στελέχη (όλοι αυτοί ούτως η άλλως έχουν ήδη εγκαταλείψει το MEGA) παίζουν τον ίδιο ρόλο και έχουν τα ίδια ταξικά συμφέροντα με τον τεχνικό, τον ηχολήπτη και την καθαρίστρια του καναλιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μνημόνιο και στους καρκινοπαθείς ΜακεδοNovartis »

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.