Brigada

25 Σεπ

Γενναία αύξηση του κουτόχορτου από το 2019

Ακόμα και οι πιο αφελείς πονηρεύτηκαν όταν έμαθαν οτι την αύξηση του κατώτατου μισθού, μια από τις μεταμνημονιακές σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και σημείο διαχωριστικής με το «παλιό» , την ψήφισαν ταυτόχρονα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων. Μήπως τελικά τα μνημονιακά κόμματα αγαπάνε και λίγο του εργαζόμενους; Μήπως τελικά το μνημόνιο μας τελείωσε και δεν το καταλάβαμε. Ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα δεδομένα.

Σύμφωνα με τις επικρατέστρες εκτιμήσεις, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανέρθει στα 20 με 25 ευρώ το μήνα, δηλαδή το μηνιαίο εισόδημα θα διαμορφωθεί στα 610 από τα 586 που είναι σήμερα. Φυσικά η συγκεκριμένη αύξηση δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο τους μισθούς προ μνημονίων, αλλά ίσως κάποιος μετριοπαθής να ισχυριζόταν ότι έστω και έτσι, είναι μια αύξηση, μια αντιστροφή της πολιτικής των περικοπών. Εδώ όμως έρχεται το νέο αφορολόγητο από το 2020.

Σύμφωνα με αυτό, εάν ο νέος κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 8540 ευρώ το χρόνο (από τα 8204) τότε ο φόρος ανέρχεται στα 620 ευρώ, ενώ πριν ήταν μηδενικός. Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι που θα αμοίβονται με τον νέο κατώτατο, θα καταβάλουν σε φόρο τόσο την ετήσια αύξηση των 336 ευρώ που έλαβαν όσο και επιπλέον άλλα 284 ευρώ. Στην τσέπη λοιπόν θα μένουν λιγότερα στο τέλος της χρονιάς του 2020 από ότι το 2018, ώστε να βγαίνει το μεταμνημονιακό πλεόνασμα του 3,5%. Εάν στα παραπάνω συνυπολογιστούν οι σταθερά ακριβές τιμές των βασικών αγαθών και η εκτίναξη των ενοικίων λόγω του Airbnb και του ΕΝΦΙΑ, τότε γίνεται αντιληπτό ότι ακόμα και η «αργά και σταθερά» έξοδος από τα μνημόνια δεν επιφέρει καμία ουσιαστική καλυτέρευση στις ζωές μας.

Εάν το κουτόχορτο τρωγόταν , με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είμασταν χορτάτοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καμιά περηφάνια για τέτοιο χρυσό μετάλλιο

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.