Brigada

17 Οκτ

Η Ηριάννα και ο Περικλής είναι όμηροι

 

 Η Ηριάννα και ο Περικλής έχουν καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης, ποια είναι τα στοιχεία για την καταδίκη τους; Για τον μεν Περικλή τα πράγματα είναι απλά. Ένα βιβλίο που βρέθηκε σε ένα σπίτι όπου διέμεναν 2 άτομα που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην ΣΠΦ είχε ένα αποτύπωμα του Περικλή, στοιχείο που θεωρήθηκε αρκετό για να στείλει έναν άνθρωπο στην φυλακή για 13 χρόνια. Χωρίς κανένα άλλο στοιχείο παρά μόνο ένα αποτύπωμα σε ένα βιβλίο το οποίο θα μπορούσε να έχει περάσει από πολλά χέρια πριν φτάσει σε αυτό το σπίτι θεωρήθηκε αρκετό μάλιστα για να υπερβεί τα ελαφρυντικά που κατέθεσε η υπεράσπιση του Θοδωρή όπως ο πρότερος έντιμος βίος και το σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει.

Για την Ηριάννα υπάρχει ένα πιο σεναριακού τύπου κατηγορητήριο το οποίο περιλαμβάνει κάποιον μάρτυρα, ο οποίος δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο, ο οποίος είδε έναν άνδρα να κουβαλάει μία σακούλα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Ο αφανής αυτός ήρωας πλησίασε το μέρος όπου ο άνδρας είχε αφήσει τη σακούλα, είδε το περιεχόμενό της, την έκρυψε σε άλλο σημείο και μετά κάλεσε την αστυνομία. Στο περιεχόμενο της σακούλας η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι βρέθηκε DNA της Ηριάννας και λέμε ισχυρίζεται διότι όταν η οικογένεια ζήτησε το δείγμα για να το εξετάσει η Αστυνομία απάντησε ότι το δείγμα ήταν πολύ λίγο και δεν έχει περισσέψει καθόλου. Ήταν μάλιστα τόσο λίγο ώστε πάνω από 100 βιο-επιστήμονες να αμφισβητούν την όποια εγκυρότητα μπορεί να έχει αυτός ο έλεγχος. Μια νέα κοπέλα είναι στη φυλακή επειδή τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Έδωσαν τον λόγο τους αλλά και επειδή ένας μάρτυρας-φάντασμα συμπεριφέρθηκε σαν ήρωας αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Επιβαρυντική για τους δύο νέους είναι και η σχέση τους με τον Κ ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ΣΠΦ αλλά αθωώθηκε αλλά και η... Βαρκελώνη! Ναι η Βαρκελώνη, συγκεκριμένα το κατηγορητήριο αναφέρει. Γίνονται ταξίδια στο εξωτερικό, όπως στη Βαρκελώνη του Περικλή Μπ. και του Κ.Π., αδικαιολόγητα, όχι για αναψυχή, ήτοι σε πόλη της Ισπανίας που είναι γνωστή για την εκεί δράση ανάλογων τρομοκρατικών οργανώσεων”. Θα μπορούσε να γελάσει κάποιος, αν η κατάσταση δεν ήταν πάρα πολύ τραγική.Η δίωξη των δύο αυτών ανθρώπων είναι ένα πολιτικό δράμα και το κατηγορητήριο είναι αδιάψευστος μάρτυρας της πολιτικής του διάστασης. Στόχος σε τελική ανάλυση είναι το τι διαβάζεις, με ποιους κάνεις παρέα, που ταξιδεύεις, και γενικά γιατί δεν ζεις μια ήσυχη και άχαρη ζωούλα.

Η Αστυνομία του Τόσκα και η Δικαιοσύνη του Κοντονή είναι συνέχεια των προηγούμενων Κυβερνησεων και αυτό δεν κρύβεται πίσω από τα υποκριτικά δάκρυα τους για την εξέλιξη της υπόθεσης. Γιατί αν ο εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας είναι μία δύσκολη υπόθεση, που δεν προχωρά πάντως, αν κάποιος ήθελε να καταργήσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο θα το έκανε σε μία εβδομάδα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Solidaritat Η ευελιξεία απελευθερώνει »

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.