Brigada

21 Δεκ

Και ξανά σήμερα στο Σύνταγμα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!»

Χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατέθεσε εκπρόθεσμη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο («Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις») -  σύμφωνα δηλαδή με τα συνήθη μνημονιακά έθιμα που ξέραμε τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η τροπολογία προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον διακόπτει ή εμποδίζει πλειστηριασμό και φυλάκιση τριών ή έξι μηνών κατ' ελάχιστο όριο.

Και φυσικά, από χτες βλέπουμε για άλλη μια φορά το μπαλέτο κυβέρνησης - ΜΜΕ - τραπεζιτών, άψογα συγχρονισμένο για να πει τα γνωστά ξεδιάντροπα ψέματα:

Κοντονής: «Η τροπολογία δεν συνδέεται με την πρώτη κατοικία. Δεν νομοθετούμε τίποτα καινούργιο. Το μόνο καινούργιο είναι ότι προστατεύονται οι συμβολαιογράφοι στο γραφείο τους όπως συμβαίνει και στα ειρηνοδικεία»

ΕΡΤ: «Κατατέθηκε η τροπολογία για την προστασία των συμβολαιογραφων»

Χρ. Μεγάλου (διευθύνων σύμβουλος Τράπεζας Πειραιώς): «Έχουμε συμφωνήσει με τις άλλες τράπεζες να περιορίσουμε τον αριθμό των πραγματικά πρώτων κατοικιών που βγαίνουν σε πλειστηριασμό [...] Θα είμαστε αρκετά ευαίσθητοι σε αυτήν την κατάσταση, αλλά για να αποφύγουμε τον ηθικό κίνδυνο και για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την πιστωτική κουλτούρα στη χώρα, πρέπει να αναλάβουμε δράση».

Το συμπέρασμα, με βάση τα παραπάνω, είναι ό,τι τη γραμμή για τους πλειστηριασμούς τη δίνουν οι τραπεζίτες και κυβερνητικοί - ΕΡΤ απλώς αναλαμβάνουν να ανακυκλώσουν μια απαράδεκτη προπαγάνδα. Δεν υπάρχει καμία νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο και τον Οκτώβρη όταν πάλι πανηγύριζαν που οι τραπεζίτες δήλωναν «υπεύθυνα» πως θα εξαιρεθούν ακίνητα έως 300.000 ευρώ από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Κάθε τρεις μήνες, η κυβέρνηση λέει πως «τώρα πραγματικά-αλήθεια-όντως-σίγουρα προστατεύεται η πρώτη κατοικία». Είναι προφανές λοιπόν Κοντονής και η κυβέρνηση συνολικά θεωρούν ξεκάθαρα ό,τι απευθύνονται σε ηλίθιους. Ας επιχειρήσουμε λοιπόν, με όση περιορισμένη ευφυΐα έχουμε και εμείς οι ταπεινοί, να διαβάσουμε τα βαθύτερα νοήματα της πολιτικής και των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών».

Άρα, όσοι προστατεύουν την πρώτη κατοικία πρέπει να διωχθούν για λόγους εθνικής οικονομίας.

Άρα, η λαϊκή περιουσία θα γίνει η πληρωμή των ιδιωτικών τραπεζών, δηλαδή των ξένων funds, στα οποία δόθηκαν σε εξευτελιστικό ποσό πέρυσι.

Άρα, ουσιαστικά ο Κοντονής απειλεί πως αν δεν πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια των ανθρώπων, θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση και θα κάνουν κούρεμα καταθέσεων.

Άρα, η κυβέρνηση εκβιάζει «ή τα σπίτια σας ή τις καταθέσεις σας».

Προς κάθε Κοντονή και Τσίπρα και προς κάθε τραπεζίτη, λοιπόν, έχουμε να πούμε το εξής:

Σήμερα ενώ θα ψηφίζετε αυτή την τροπολογία θα μας δείτε ξανά μπροστά σας έξω από τη Βουλή. Θα αντέξουμε τα χημικά και το ξύλο σας. Θα μας ξαναβρείτε τις Τετάρτες στα ειρηνοδικεία και όποτε χρειαστεί στα συμβολαιογραφεία. Δεν θα αφήσουμε κανέναν αγωνιστή και καμιά αγωνίστρια να μπουν φυλακή για «να σωθούν ξανά οι τράπεζες». Δεν θα πάρετε κανένα σπίτι και δεν θα εκβιάσετε ξανά τον λαό. Και όποιος απλώσει χέρι για να πάρει σπίτι, να είναι σίγουρος ό,τι θα του το κόψουμε.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Όλοι και όλες σήμερα στο Σύνταγμα στις 16.00!

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.