Brigada

09 Ιαν

Μνημόνιο και στους καρκινοπαθείς

 

Η συνδικαλιστική παράταξη "Γαλέρα" του Αττικού Νοσοκομείου, προέβη σε μία ανατριχιαστική αποκάλυψη η οποία όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά "λογική" συνέπεια των πολιτικών "αιματοβαμμένου" πρωτογενούς πλεονάσματος και ενδεικτική του σκεπτικού του Κυβερνώντων όσον αφορά την δημόσια υγεία και το δικαίωμα του πολίτη στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο Αττικό Νοσοκομείο, ακυρώθηκε μεγάλος αριθμός προγραμματισμένων χημειοθεραπειών, σε εξωτερικούς ογκολογικούς ασθενείς, λόγω της έλλειψης ΧΜΘ φαρμάκων καταλλήλων για συγκεκριμένες κατηγορίες κακοήθων νοσημάτων.

Η επίσημη εξήγηση των αρμοδίων φορέων επικεντρώνεται στην δυσκολία διαχείρισης των αποθεμάτων και φυσικά στην αδυναμία και την απροθυμία του κράτους να προβεί σε οικονομική ενίσχυση.Οι ελλείψεις σημειώθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο του 2017, ενώ με την έναρξη του 2018, άρχισε η, κατά τα φαινόμενα, αποκατάσταση της δυσλειτουργίας.Ζούμε στην χώρα όπου τα πρωτογενή πλεονάσματα και οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης προς του δανειστές και την ΕΕ, είναι πολύ σημαντικότερα από την χορήγηση φαρμάκων σε καρκινοπαθείς με κακοήθη νοσήματα.Ζούμε στη χώρα, όπου μία ψευδεπίγραφη δωρεάν υγεία, έχει θυσιαστεί στον βωμό της εξοικονόμησης πόρων και ανθρωπίνου δυναμικού, με απώτερο σκοπό να "φτιάξουν" ορισμένοι τεχνοκρατικοί δείκτες και η κυβέρνηση να μπορεί να τους παρουσιάζει υπερήφανη στο ξενοδοχείο Χίλτον στους εκπροσώπους της Τρόικα, την ίδια ώρα που η αγωνία των καρκινοπαθών και ο φόβος τους για το χειρότερο, μοιάζει με "παράπλευρη απώλεια".Τέλος ζούμε στη χώρα, όπου κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης δε θα γυρίσει το κεφάλι τις "άγιες ημέρες των γιορτών" να κοιτάξει τι συμβαίνει μέσα στα δημόσια νοσοκομεία και κατά πόσο οι ευπαθείς ομάδες όπως οι καρκινοπαθείς, απολαμβάνουν τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα της χώρας.Αυτή η καταγγελία της "Γαλέρας", αποδεικνύει πόσο νευραλγικής σημασίας είναι ο ρόλος που παίζουν τα συνδικάτα στην εξασφάλιση δημόσιας, καθολικής και δωρεάν υγείας σε όλους τους πολίτες.Ενώ σε δεύτερη ανάλυση, μας θυμίζει πολύ έντονα τις καταγγελίες του Συλλόγου Οροθετικων Ελλάδας "Θετική Φωνή", από το όχι και τόσο μακρινό 2014 (ναι, τότε ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση και διαρρήγνυε τα ιμάτια του για τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας) όταν πάλι στο "Αττικό" Νοσοκομείο, παρατηρήθηκε έλλειψη φαρμακευτικών σκευασμάτων (Norvir, Eviplera, Prezista) απολύτως αναγκαίων για όσους Οροθετικούς βρίσκονται σε αγωγή.
 
Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.