Brigada

20 Μαρ

Πώς οι Ζαπατίστας θα βοηθήσουν τους μετανάστες που διώκονται από τον Τραμπ

Με άλλα λόγια είναι αναγκαίο να οργανωθείτε όχι μόνο για αυτό, αλλά επίσης και κυρίως για να προχωρήσετε σε δράσεις αλληλεγγύης σε όλον αυτόν τον κόσμο που καταδιώκεται απλά και μόνο επειδή έχει κάποιο χρώμα δέρματος, κάποια κουλτούρα, κάποιο πιστεύω, κάποια καταγωγή, κάποια ιστορία, κάποια ζωή.Και προς το παρόν δεν είναι μόνο αυτό: να θυμάστε πάντα ότι χρειάζεται αντίσταση, εξέγερση, αγώνας, οργάνωση.

Μετάφραση: Σύλβια Βαρνάβα

 

"Να θυμάστε πάντα ότι πρέπει να αντιστεκόμαστε, πρέπει να επαναστατούμε , πρέπει να αγωνιζόμαστε και πρέπει να οργανωνόμαστε."

Ο Εθνικός Απελευθερωτικός στρατός των Ζαπατίστας, EZLN, ανακοίνωσε το Σάββατο 18 Μαρτίου του 2017, ότι θα αρχίσει να πουλά βιολογικό καφέ από την Τσιάπας, προκειμένου να βοηθήσει τους μετανάστες που διώκονται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.

Δουλεύοντας μαζί με συμμαχικούς διεθνείς διανομείς, ο EZLN θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα απο τις πωλήσεις του καφέ για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους απελαθέντες μετανάστες από τις ΗΠΑ στο Μεξικό. Θα χρησιμοποιήσει επίσης τα έσοδα για να υποστηρίξει τις ομάδες αντίστασης υπέρ των μεταναστών σε όλο τον κόσμο και οι οποίες διαμαρτύρονται κατά των κυβερνήσεων που δρουν εναντίον των μεταναστών.

Το έργο αυτό αποτελεί μέρος της ομαδάς «Παγκόσμια Εκστρατεία ενάντια στους τοίχους του Κεφαλαίου», η οποία καλεί για την παγκόσμια αλληλεγγύη υπέρ των μεταναστών ενάντια στις κρατήσεις και τις απελάσεις.

Όπως γράφουν σε δήλωσή τους οι αντάρτες υποδιοικητές του EZLN Moises και Γκαλεάνο :

Είναι ήδη έτοιμος ο πρώτος τόνος ζαπατιστικού καφέ για την εκστρατεία «Η αντίσταση, η εξέγερση, η αλληλεγγύη από τα κάτω και αριστερά απέναντι στα τείχη του Κεφαλαίου».
Ο καφές είναι 100 τοις εκατό ζαπατιστικός. Έχει καλλιεργηθεί σε ζαπατιστική γη από ζαπατιστικά χέρια· έχει συγκομιστεί από Ζαπατίστας· έχει στεγνώσει κάτω από το ζαπατιστικό ήλιο· έχει κοπεί σε ζαπατιστικό μύλο· ο μύλος ξεχαρβαλώθηκε από ζαπατιστικό φταίξιμο· επισκευάστηκε από Ζαπατίστας (ήταν ένα μη ζαπατιστικό μπαλέρο [παιχνίδι])· έπειτα συσκευάστηκε από Ζαπατίστας, Ζαπατίστας του έβαλαν τις ετικέτες και τον μετέφεραν.
Αυτός ο καφές των Ζαπατίστας είναι ακόμα πιο νόστιμος, αν τον πίνετε στον αγώνα. Σας παραθέτουμε εδώ κι ένα σύντομο βίντεο που η Tercios Compas [η ομάδα ενημέρωσης των Ζαπατίστας] έφτιαξε, όπου μπορείτε να δείτε την όλη διαδικασία, από τα χωράφια του καφέ ως την αποθήκη.
Ελπίζουμε ότι μ'αυτή την μικρή υποστήριξη θα μπορέσετε να ξεκινήσετε την προσπάθεια υποστήριξης όσων διώκονται και υποφέρουν από διακρίσεις στον κόσμο .

Οι αντάρτες υποδιοικητές του EZLN υπογράφουν τη δήλωσή τους με τη φράση "fuck Trump" :

«Πιθανότατα αναρωτιέστε το πώς θα φτάσουν όλα αυτά στα μέρη σας. Με τον ίδιο τρόπο που παράχθηκαν, δηλαδή με οργάνωση.
Με άλλα λόγια είναι αναγκαίο να οργανωθείτε όχι μόνο για αυτό, αλλά επίσης και κυρίως για να προχωρήσετε σε δράσεις αλληλεγγύης σε όλον αυτόν τον κόσμο που καταδιώκεται απλά και μόνο επειδή έχει κάποιο χρώμα δέρματος, κάποια κουλτούρα, κάποιο πιστεύω, κάποια καταγωγή, κάποια ιστορία, κάποια ζωή.
Και προς το παρόν δεν είναι μόνο αυτό: να θυμάστε πάντα ότι χρειάζεται αντίσταση, εξέγερση, αγώνας, οργάνωση.
Α, και ρωτάμε πώς λέγεται αυτό που θέλουμε να πούμε, αλλά με τρόπο που εκείνος να το καταλάβει:
Fuck Trump!

Από την εκλογή του Τραμπ, η ριζοσπαστική ομάδα MexicanWl, έχει συνεργαστεί με τη διεθνή ομάδα υποστήριξης, «Έκτη Επιτροπή», για να υποστηρίξει «την αντίσταση και την εξέγερση εκείνων που διώκονται». Η δράση αυτή περιλαμβάνει έκκληση για μποϊκοτάζ των των υπέρ του Trump διαφημιστικών και μέσων μαζικής ενημέρωσης οργανισμών, παρέχοντας παράλληλα δωρεάν νομική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Ο EZLN έχει επίσης ανακοινώσει το σχέδιο του να παρουσιάσει μια αυτόχθονη γυναίκα ως υποψήφια το 2018 για τις προεδρικές εκλογές του Μεξικού. Η υποψήφιά τους που ακόμη δεν κατονομαστεί, περιγράφεται ως κάποια που θα «ζητήσει να κατεδαφιστεί ο τοίχος του Τραμπ» .

Παρά τη συμμετοχή του EZLN στη συγκέντρωση χρημάτων και την εκλογική πολιτική, η ομάδα συνεχίζει να υποστηρίζει τη μαζική αντίσταση των πολιτών ως πρωταρχική μορφή του αγώνα.
«Πρέπει να αγωνιστούμε για εκείνους τους ανθρώπους που σήμερα διώκονται απλώς για το γεγονός ότι έχουν ένα ορισμένο χρώμα δέρματος, έναν διαφορετικό πολιτισμό, πεποιθήσεις, καταγωγή, ιστορία και ζωή».

Μετάφραση: Σύλβια Βαρνάβα

Πηγή: omniatv.com

 

 

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.