Brigada

18 Ιουλ

Κοινή ανακοίνωση νεολαιίστικων οργανώσεων για την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ. & του Περικλή Μ.

Το μήνυμα είναι σαφές: Οι φτωχοί και οι αγωνιζόμενοι «μέσα» - οι πλούσιοι, οι καταπιεστές και τα μαντρόσκυλα τους «έξω».

Η απόρριψη αναστολής εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ. αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Μετά από σειρά άθλιων, σαθρών δικαστικών αποφάσεων-σκευωριών σε βάρος αθώων ανθρώπων, η δικαστική εξουσία επιχειρεί να μετρήσει ένα πολύ σοβαρό βήμα στην ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής κοινωνικής δράσης, ενώ στο στόχαστρό της μπαίνουν πλέον ακόμα και οι προσωπικές σχέσεις. Σε πλήρη αντιδιαστολή βρίσκεται η περίσσεια ευκολία με την οποία η ίδια εξουσία αποφυλάκισε τους υπόδικους φασίστες της Χ.Α. ή τους ρίχνει στα «μαλακά». Το μήνυμα είναι σαφές: Οι φτωχοί και οι αγωνιζόμενοι «μέσα» - οι πλούσιοι, οι καταπιεστές και τα μαντρόσκυλα τους «έξω».

Ας μην κρύβεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία της αστικής δικαιοσύνης. Η κεντρική πολιτική της ευθύνη εδράζεται στο ότι άφησε απείραχτο όλο το κεκτημένο της «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας», αποδεικνύοντας ότι είτε το θες είτε όχι, στα πλαίσια της συνέχειας του κράτους, των μνημονίων και αυτής της πολιτικής, ο αυταρχισμός και η καταπάτηση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών γίνεται όρος υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών. Η καταργηση της τροπολογίας της Κυβέρνησης Σαμαρά για την αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, η οποία θεμελίωσε ακόμα πιο βαθιά όχι μόνο το γενικό τρομονόμο (187 του Π.Κ.), αλλά και τον ειδικό τρομονόμο (187Α του Π.Κ.), σύμφωνα με τους οποίους τιμωρούνται με κάθειρξη τρομοκρατικές πράξεις ή «επιδιώξεις» αποτελεί αυτονόητο αίτημα του μαχόμενου κινηματος ώστε ποτέ ξανά κανείς να μη βρεθεί στη φυλακή για τις ιδέες και τις σχέσεις του. Απαιτούμε την κατάργηση όλων των τρομονόμων.

Είναι λοιπόν προφανές ότι δε χωράνε εδώ παιχνίδια «καλής αριστερής κυβέρνησης» και «κακών δικαστών».

Λίγες μέρες πριν πήραμε πίσω τον Τάσο, μετά από 5 χρόνια άδικου εγκλεισμού. Δε θα αφήσουμε το ίδιο να συμβεί σε άλλους δύο νέους ανθρώπους! Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερωθούν η Ηριάννα και ο Περικλής. Ο αγώνας ενός μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος αλληλεγγύης στα θύματα της κρατικής και δικαστικής σκευωρίας μπορεί να ανατρέψει το καθεστώς αυταρχισμού, ασφυξίας και ανελευθερίας! Η νεολαία θα ζήσει ελεύθερη!

Καλούμε σε συγκέντρωση στα Προπύλαια 18/7 στις 19:30.

Ανασύνθεση ΟΝΡΑ, ΑΡ.ΑΝ– τομέας νεολαίας. , ΑΡ.Α.Σ. – τομέας νεολαίας , Α.ΡΙ.Σ. – τομέας νεολαίας, Αριστερό Ρεύμα Νεολαίας, Α.Ρ.Κ., ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - επιτροπή νεολαίας, Δ.Ε.Α , Ε.Π.Π.Δ., νέοι/νέες ΛΑ.Ε., νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Ο.Ε.Ν.-νεολαια ΕΕΚ, νεολαία Ο.Κ.Δ.Ε. Σπάρτακος, Ξεκίνημα, Παρέμβαση, νέοι/ νέες Σ.Ε.Κ., Συσπείρωση νεολαίων Ε.Κ.Κ.Ε.

********************************************************************************************************************

 

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει και καλεί στη σημερινή κινητοποίηση για την Ηριάννα και τον Περικλή

Ο αγώνας για να ξαναπάρουμε πίσω την Ηριάννα και τον Περικλή είναι, στην ουσία, αγώνας ενάντια στην κρατική και δικαστική αυθαιρεσία, αγώνας για την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων μας!

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει και καλεί στην κινητοποίηση που διοργανώνουν σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια, φορείς και συλλογικότητες, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, ενάντια στην απόφαση – αίσχος του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών για την παραμονή της Ηριάννας και του Περικλή στη φυλακή, προκειμένου να συνεχίσουν να εκτίουν την -ολοφάνερα άδικη- ποινή που τους επιβλήθηκε πρωτοδίκως.

Η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών έχει κοινό παρονομαστή με την έκδοση δικαστικών αποφάσεων που καταστρατηγούν εργατικά δικαιώματα και μεταβάλλουν το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο, με την αθώωση αυτών που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα,με την άδικη παραμονή του Τάσου Θεοφίλου στη φυλακή επί πέντε χρόνια, με την αυθαίρετη άρνηση της χορήγησης άδειας εξόδου από τις φυλακές σε κρατούμενους που έχουν θεμελιώσει το σχετικό δικαίωμα, λόγω της πολιτικής υφής των αδικημάτων για τα οποία καταδικάστηκαν. Την ίδια, μάλιστα, ώρα που οι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Έχει κοινό παρονομαστή με την επαύξηση της έντασης των «τρομονόμων» και την κατασκευή ενός «εσωτερικού εχθρού», στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας και της «αντιτρομοκρατικής σταυροφορίας» των ΗΠΑ και της ΕΕ για την ένταση των πολιτικών καταστολής και την συρρίκνωση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία συμμετέχει σε αυτήν την «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» και διατηρεί σε ισχύ τους εκτρωματικούς «τρομονόμους» που είχε υποσχεθεί προεκλογικά να καταργήσει, φέρει τεράστια ευθύνη.

Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ

18/7/2017

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.