Brigada

16 Μαρ

Η κυβέρνηση μαντινάδα

Γιατί στο δικό τους κώδικα η Αριστερά, τα δικαιώματα είναι τα ουρλιαχτά, τα ζεϊμπέκικα, ο αλάνικος τόνος φωνής, οι κατά φαντασίαν αδικημένος Ιστορίες τους βγαλμένες από ταινίες του Ξανθόπουλου.

Του Πάνου Χριστοδούλου

Τα όνειρα σου μην τα λες γιατί μια μέρα κρύα μπορεί και οι φροϊδιστές να ρθουν στην εξουσία.

Έτος 2019. Κυβέρνηση της αριστεράς. Της ταξικής μεροληψίας. Δηλαδή μιας κυβέρνησης που τα μέλη της διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι υπερασπίζονται τις κατώτερες τάξεις. Γιατί μένουν στην Κυψέλη ή στο Αιγάλεω όπως αρέσκονται να δηλώνουν. Μέλος αυτής της κυβέρνησης δηλώνει ότι δε του φτάνουν 8000 € για να ζήσει. Σοβαρά; Και η αντίδραση των συντρόφων του; Τον έδιωξαν; Τον επανέφεραν στην τάξη; Όχι βέβαια.

Γιατί; Γιατί είναι μάγκας και νταής, ψηλός λεβέντης, κρητικός. Και όσοι τον κατηγορούμε λούγκρες κατά τα λεγόμενα κιτς καλλιτέχνη που είναι και καλά δικαιωματικός. Μπορεί κανίβαλος ποτέ να εκπροσωπήσει τάχα όλους τους φίλους τους παλιούς που έχει στη στομάχα;

Έτος 2019. Υπουργός της κυβέρνησης λαμβάνει δάνειο από μη συστημική τράπεζα, δυσθεώρητο για την εποχή. Καταναλωτικό. Και βγαίνει και από πάνω.

Γιατί; Γιατί είναι μάγκας και νταής.

Έτος 2019. Ο υπουργός αυτός βγαίνει σε κρατικό κανάλι. Και υποδεικνύει στην παρουσιάστρια / εγκάθετο του κυβερνώντος κόμματος τι να λέει, ποιον να αφήνει να μιλάει, την ίδια ώρα που με ύφος καταγωγίου απαξιώνει ρεπόρτερ και ερωτήσεις.

Γιατί ; Γιατί είναι μάγκας και νταής.

Έτος 2019. Μια κυβέρνηση έχει μαζέψει μέλη πρώην σοσιαλιστικού Κόμματος που την έβριζαν μέχρι προχτές, έχει κατασπαράξει όποιον έχει συμμαχήσει μαζί της, έχει κάνει κωλοτούμπα σε ό,τι έχει πει. Γιατί; Γιατί και ο πρωθυπουργός είναι μάγκας και νταής όπως και ο υπουργός του.

Μα καλά αυτοί δεν είναι που σκούζουν για σεξισμό, για ρατσισμό και για δικαιώματα; Ναι αυτοί είναι. Μόνο που εννωούν τα δικαιώματα τους να εμπορεύονται οποία ιδιαιτερότητα προς όφελος τους, για να κρύβουν τις κινήσεις τους.

Γιατί; Γιατί είναι μάγκες και νταήδες.

Γιατί στο δικό τους κώδικα η Αριστερά, τα δικαιώματα είναι τα ουρλιαχτά, τα ζεϊμπέκικα, ο αλάνικος τόνος φωνής, οι κατά φαντασίαν αδικημένος Ιστορίες τους βγαλμένες από ταινίες του Ξανθόπουλου. Γιατί; Γιατί μπορούν. Μπορούν να πουλάν το παραμύθι τους και μάλιστα σε καλή τιμή.

Προσοχή όμως παιδιά. Όταν φτάνεις να χρησιμοποιείς το επιχείρημα γιατί και οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι σημαίνει ότι έμμεσα κάνεις και μια άλλη παραδοχή. Ότι ούτε και εσύ είσαι καλύτερος από τους προηγούμενους.

ΥΓ: Οι στίχοι είναι από το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Οι εκλογές μαντινάδα» από το δίσκο Ρεζέρβα.

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.