Brigada

24 Απρ

Ένας δημοτικός σύμβουλος στα μέτρα μας

Όσο για τους υποψήφιους εντός αριστεράς, να τους πείτε ένα μεγάλο μπράβο. Γιατί στην εποχή ανόδου όλοι έτρεχαν να μπούνε σε αριστερά ψηφοδέλτια. Τώρα  κρύβονται στις τρύπες των σπιτιών τους. Μπράβο σε όσους ες επιλέγουν να μένουν στο φως.

Του Πάνου Χριστοδούλου *

Πέρασαν τα τέσσερα χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές. Τελείως διαφορετικό σκηνικό. Τότε επικρατούσε ελπίδα και προσμονή για κάτι διαφορετικό. Τώρα το τοπίο είναι και πάλι ομιχλώδες. «Όλοι ίδιοι είναι». Αρχίζουν να αναφωνούν και πάλι οι κερκίδες.

Αλλά ας αφήσουμε αυτό το ερώτημα για αργότερα. Πολλά άλλαξαν από το 2014 αλλά ένα πράμα έμεινε σταθερό. Το χιουμοράκι του γεμίσαμε υποψήφιους. Για μισό λεπτό όμως; Αυτό δεν υποτίθεται ότι ζητάγαμε τόσα χρόνια; Κόσμο να ασχολείται την πολιτική; Και όχι μόνο επαγγελματίες επαναστάτες ή φιλελεύθερους; Ή μήπως θέλουμε τους λίγους και καλούς (και από τζάκι) υποψηφίους βουλευτές;

Εδώ γυρνάμε στο όλοι ίδιοι είναι. Όλοι ίδιοι είναι άρα οποίος κατεβαίνει το κάνει για να φάει. Καταλαβαίνετε που οδηγεί αυτό ε; Όλοι μαζί τα φάγαμε. Θεόδωρος Πάγκαλος. Γιατί τον Πάγκαλο πολύ  μίσησαν, τις παγκαλιές ουδείς. Γιατί είναι ωραίο να νιώθεις τύψεις. Να είσαι και θύμα και θύτης. Γιατί είσαι και κορόιδο και μάγκας ταυτόχρονα. Όχι σκέτο κορόιδο. Όχι ένα κορόιδο που άφησε το 16% της εκατό να κυβέρνα μέσω της αποχής του αλλά ένα κορόιδο που νομίζει ότι κάτι κέρδισε από τη Σημιτιάδα, το χρηματιστήριο και το ευρώ.

Αν λοιπόν πιστεύετε ότι επειδή αγοράσατε ακριβό κινητό ή δεν κόψατε / πήρατε απόδειξη από την τυρόπιτα καταστρέψτε την Ελλάδα το ίδιο  την Ελλάδα με τον Άκη, τον Γιάννο και τη Siemens τότε σταματήστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο. Αν όχι μάλλον συμφωνείτε και εσείς ότι έχει κάποιο νόημα να διαλέξουμε κάτι, τότε ας δούμε τι μπορούμε να διαλέξουμε.

Συνήθως εδώ είναι το σημείο που πασάρουμε τα δυνατά μας σημεία και προσπαθούμε να πείσουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, συνήθως απέναντι σε απεχθείς άλλους. Γεγονός μάλλον λάθος καθώς λογικά όλοι οι συνδυασμοί θα έχουν αξιόλογα άτομα σε ένα βαθμό ή και αξιόλογες θέσεις.

Άρα ας το δούμε ανάποδα. Τι θα ταν καλό  να αποφύγουμε.
•    Καταρχήν όποιον θεωρεί ότι όλοι μαζί τα φάγαμε. Απλό: μην τον ψηφίσετε. Η τα έχει φάει ή θέλει να τα φάει.
•    Δεύτερον, δεν κοιτάμε μόνο το πρόσωπο, κοιτάμε και τι λέει ο συνδυασμός.
•    Δεν ψηφίζουμε επαγγελματικά στελέχη που δεν έχουν γράψει ένα ένσημο σε κανονική δουλειά. Δεν πρόκειται να καταλάβουν ποτέ τι γίνεται στις άλλες δουλειές. Ανεξάρτητα από που μένουν ή τι φοράνε.
•    Δεν αρκούμαστε στο τι λέει ο καθένας για τη διαφθορά. Όλοι κατά της διαφθοράς δηλώνουν. Κοιτάμε τι κάνουν όταν συναντούν τη διαφθορά στο χωρο εργασίας τους. Σφυρίζουν κλέφτικα ή αδιαφορούν; Μαύρο.
•    Κοιτάμε αν η ψήφος θα προσφέρει κάποια αλλαγή στην πόλη ή απλά θα καταγραφεί ως νίκη ενός κόμματος.
•    Κοιτάμε αν αυτός που μας ζητά την ψήφο μας έχει την αλαζονεία ότι θα μας σώσει από όλα τα δεινά, ενδεχομένως και από τον ίδιο μας τον εαυτό.
•    Δεν εμπιστευόμαστε νεοφιλελεύθερου γκουρού που πιστεύουν  ότι το Harvard θα ανοίξει παράρτημα στην Άρτα αν το αφήσουμε, το Hilton στο Ξένια και η BP στα βουνά. Ψάχνουμε για πιο προσγειωμένες λύσεις όπως οι συνεταιρισμοί και η αγροτική ανάπτυξη.
•    Μην εμπιστεύεστε ανθρώπους που μέσα από τον πόλεμο ή τη βία θεωρούν ότι λύνουν προβλήματα.
•    Καλή η πολιτική, αλλά και λίγος πολιτισμός δε βλάπτει.
•    Να μη θεωρεί ότι ένα τυχαίο γεγονός όπως το χρώμα, το φύλο, οι σεξουαλικές προτιμήσεις δημιουργούν ανώτερους και κατώτερους.
•    Να θέλει νέους επιστήμονες και όχι νέα χρηματιστήρια.
•    Αν είναι με τη θρησκεία να είναι με όλη τη θρησκεία. Και με το αγαπάτε αλλήλους και με την αλληλεγγύη

Αυτά τα λίγα για πετυχημένα εκλογικά μαγειρέματα. Όπου τα βρείτε προτιμήστε τα. Και καλή ψήφο. Αλλιώς μέρες που είναι μπορείτε να κάνετε τον Πόντιο Πιλάτο. Δημοτική αρχή θα υπάρχει και χωρίς εσάς την επόμενη μέρα, για εσάς. Όσο για τους υποψήφιους εντός αριστεράς, να τους πείτε ένα μεγάλο μπράβο. Γιατί στην εποχή ανόδου όλοι έτρεχαν να μπούνε σε αριστερά ψηφοδέλτια. Τώρα  κρύβονται στις τρύπες των σπιτιών τους. Μπράβο σε όσους ες επιλέγουν να μένουν στο φως.

 

* Ο Πάνος Χριστοδούλου είναι γιατρός, MSc Διοίκησης Δομών Υγείας και υποψήφιος με τη Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή Άρτας με επικεφαλής τη Λίτσα Κιτσαντά

 

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.