Brigada

24 Ιουν

Ο πόλεμος έρχεται, αλλά όχι αυτός που νομίζεις.

Βρισκόμαστε 13 μέρες πριν τις εκλογές και μια πραγματικότητα που φαίνεται πλέον όλοι να την έχουν αποδεχτεί. Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές κάνοντας έτσι τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας. Παραδόξως ενώ μιλάμε για τις πρώτες εθνικές εκλογές μετά από σχεδόν 4 χρόνια η προεκλογική περίοδος φαίνεται να εξελίσσεται σε ένα σχετικά ήπιο κλίμα. Λίγο το καλοκαίρι, λίγο το προδιαγεγραμμένο του αποτελέσματος, λίγο η ένταση με την Τουρκία η προσοχή του κόσμου φαίνεται να βρίσκεται στραμμένη αλλού και όχι στις εκλογές της 7 Ιουλίου. Αντίθετα η συζήτηση λίγο από την ένταση που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο με αντικείμενο του πόθου τα δικαιώματα των γεωτρήσεων στα χρυσοφόρα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ φαίνεται να τραβάει περισσότερο την προσοχή μας αυτή τη στιγμή. Η συζήτηση για το ενδεχόμενο ακόμα και μιας πολεμικής σύρραξης μπορεί να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ωστόσο η επίθεση από την οποία κινδυνεύει η χώρα μας δεν προέρχεται από την ''Γαλάζια Πατρίδα'' του Ερντογάν αλλά από την γαλάζια αντεπίθεση της Νέας Δημοκρατίας.

Τα στελέχη της παράταξης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κρυφτούν σε σχέση με τις προθέσεις τους για την επόμενη μέρα, περιγράφοντας μια ολομέτωπη επίθεση σε ότι έχει απομείνει από κοινωνικό κράτος, εργασιακά δικαιώματα και δημόσια περιουσία. Οι ελάχιστες δημοκρατικές κατακτήσεις της προηγούμενης περιόδου ενδέχεται να μπουν και αυτές στο στόχαστρο ώστε να ολοκληρωθεί ο συμβολισμός της δεξιάς αντεπίθεσης προς τέρψη των αδηφάγων στελεχών της ΝΔ που βρέθηκαν για λίγα χρόνια εκτός της φυσικής τους - όπως την αντιλαμβάνονται - θέσης. Η αλήθεια είναι ότι η απροθυμία του ΣΥΡΙΖΑ για την άσκηση μια διαφορετικής πολιτικής ενδυνάμωσε τόσο πολύ την ΝΔ ώστε αυτή τη στιγμή ο μόνος κίνδυνος που διατρέχει είναι να ''εξαναγκαστεί'' σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ ώστε να αποφύγει μία εκλογική αναμέτρηση χωρίς το μπόνους των 50 εδρών. Ενώ λοιπόν γνωρίζουμε σχεδόν απόλυτα το τι θα γίνει στις 7 Ιούλη, στην πραγματικότητα θα πρέπει ήδη να ετοιμαζόμαστε για τις 8.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξαγγείλει ένα πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων για τα ανώτερα εισοδήματα αλλά και επιβάρυνσης για τα κατώτερα, το οποίο δημιουργεί ένα έλλειμμα 5,5 δις ευρώ στα δημόσια έσοδα. Φυσικά η ΝΔ ούτε στάση πληρωμών του χρέους θα κάνει αλλά ούτε και θα αμφισβητήσει το πρόγραμμα λιτότητας ως το 2065, το οποίο νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει πολύ απλά περικοπές σε επιδόματα, επιπλέον περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και μηδενικές προσλήψεις στο Δημόσιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης δεδομένα θα επιτεθεί στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο για χάρη της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ στελέχη της ΝΔ μιλάνε για επίθεση και στην Δημόσια Υγεία.

Μπορεί ένας άνθρωπος με χαμηλά ή και μεσαία εισοδήματα να επιβιώσει σε αυτήν την κατάσταση; Η απάντηση είναι προφανώς όχι. Θα αυτοπεριοριστεί η Κυβέρνηση της ΝΔ όταν θα δει την τραγική κατάσταση την οποία φέρνουν τα μέτρα της; Η απάντηση είναι ξανά όχι. Η επίθεση που θα δεχτούμε θα είναι ολοκληρωτική και χωρίς έλεος και είναι ζήτημα επιβίωσης το να μπορέσουμε να στήσουμε τις άμυνές μας. Αυτός είναι ο πραγματικός πόλεμος για τον οποίο θα πρέπει να ανησυχούμε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μια φυλακή 9.104 χιλιομέτρων

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.