Brigada

18 Μαϊ

Για να σταθούμε αντάξιοι στο ύψος των ευθυνών μας, Για την άνοιξη των αγώνων της γενιάς μας

Βρισκόμαστε σε μία συγκυρία μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και την υιοθέτηση των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία βρίσκεται σε πλήρη σύμπλευση με τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Βάσει αυτών βιώνουμε μία συνθήκη, όπου η επίθεση από πλευράς κυρίαρχων είναι πολυμέτωπη από τη διεθνή πολιτική σκηνή μέχρι το εσωτερικό των σχολών μας· η προσφυγική κρίση εντείνεται ακόμη περισσότερο, ύστερα και από τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έρχεται να χτυπήσει ακόμη περισσότερο τους/τις νέους/νέες εργαζόμενους/ες και ταυτόχρονα η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση προχωράει μέσω της υλοποίησης του ν. Διαμαντοπούλου/Αρβανιτόπουλου και του επικείμενου νομοσχεδίου Φίλη. Όλα αυτά δημιουργούν μία συνθήκη όπου η ελληνική νεολαία περιγράφεται από την κυρίαρχη ρητορεία ως μία νεολαία που «τη χάσαμε», εμείς όμως επιλέγουμε να δείχνουμε πως είμαστε εδώ και αντιστεκόμαστε δημιουργώντας δικές μας, νέες συλλογικές αναπαραστάσεις.

Ακριβώς λόγω της αναγκαιότητας που επιτάσσει η παραπάνω συγκυρία, τα σχήματα της ριζοσπαστικής αριστεράς που δρουν στον κοινωνικό χώρο του Πανεπιστημίου έχουμε προβεί σε μία πληθώρα κοινών, οριζόντιων και δημοκρατικών διαδικασιών. Για εμάς η αναγκαιότητα των κοινών διαδικασιών σχετίζεται άμεσα με την κουβέντα που ανοίγουμε καθημερινά στους συλλόγους μας για ένα νέο διεκδικητικό φοιτητικό κίνημα το οποίο θα μπορέσει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα από κοινού με τους εργαζόμενους και το λαό για να πάει η ζωή  μας αλλιώς . Στη βάση των παραπάνω, θεωρούμε ότι τόσο οι εξελίξεις στο κεντρικοπολιτικό όσο και η αδυναμία της αριστεράς να συσπειρώσει σε ένα, εναλλακτικό και ηγεμονικό σχέδιο τον λαϊκό και νεολαιίστικο παράγοντα, μας φέρνουν αντιμέτωπους/-ες με τις παθογένειες μας και την τα όρια των επιμέρους πολιτικών σχεδίων.

Με τον τρόπο αυτό, στοχεύουμε η αριστερά, τόσο σε ευρύτερο κοινωνικό όσο και σε φοιτητικό επίπεδο, να αποκτήσει την κοινωνική χρησιμότητα που θα πετύχει υλικές νίκες στο σήμερα και να εμβαθύνει τις ανασυνθετικές διεργασίες στο εσωτερικό της. Αυτό θα έχει νόημα ως μία εξώστρεφη διαδικασία, που δε θα αναλώνεται σε μία εσώστρεφη κουβέντα που αφορά μόνο τα ήδη οργανωμένα κομμάτια της φοιτητικής κοινότητας, αλλά πολύ περισσότερο μία αριστερά που αντιλαμβάνεται την ανάγκη να συνεχίσει και να βαθύνει τον από κοινού βηματισμό της εντός των φοιτητικών συλλόγων, αποτελώντας τον ανασταλτικό και ανατρεπτικό παράγοντα στη νεοφιλελεύθερη επίθεση εντός αλλά και εκτός Παν/μίων. Ως σχήματα που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο και καταγραφόμαστε στις σχολές μας μέσω των ενωτικών μας ψηφοδελτίων στην «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ – ΑΡΔΙΝ και ανένταχτοι/ες αγωνιστές/στριες», με βασικούς μας στόχους αφενός την ίδια την ανασυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων και των διαδικασιών τους και αφετέρου την έκφραση ενός μαζικού και πλειοψηφικού ρεύματος αμφισβήτησης της ασκούμενης πολιτικής, θεωρούμε ότι στις φετινές φοιτητικές εκλογές, ως μία στιγμή στο συνεχές των κοινών διαδικασιών και πρακτικών εντός των Φ.Σ., και συνεχίζουμε σε ένα δρόμο ισότιμης, δημοκρατικής και οριζόντιας κουβέντας και ζύμωσης μεταξύ μας που επιθυμούμε να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως επιστέγασμα αλλά και ως εφαλτήριο για την περαιτέρω πολιτική μας συνεργασία.

Με τα μάτια μας στραμμένα στους συνομηλίκους μας στη Γαλλία και με την επίγνωση ότι οι ευθύνες της Αριστεράς στην Ελλάδα ολοένα και αναβαθμίζονται, δίνουμε από κοινού τη μάχη της γενιάς μας.

ΡΑΣ/ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ Πολιτικού

ΡΑΠαΝ-ΣΑΦΝ/ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ Νομικής

ΑΝΑΣΑ/ΕΑΑΚ-Αντί της Σιωπής/ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ Παντείου

ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ Νομικής ΑΠΘ

ΑΝΟΜΙΑ/ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ Ιστορικού Αρχαιολογικού ΑΠΘ

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.