Brigada

17 Δεκ

Δεν χρειαζόμαστε μέλη που θα αντιστοιχούν απλά σε έναν αριθμό μητρώου

Συνέντευξη του Παναγιώτη Μωράκη, μέλους της Οργάνωσης Μελών των Νέων ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας και μέλους του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΝ εκλεγμένου με το Αριστερό Ρεύμα Νεολαίας, στην εφημερίδα «Αυγή».

 

Δουλειά με δικαιώματα ζωή με αξιοπρέπεια

Ερ.: Σε ποια θέματα που απασχολούν τη νεολαία πρέπει να δώσουν έμφαση οι Νέοι του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα;

Π.Μ.: Στην περίοδο μνημονιακής λεηλασίας που διαβιούμε, τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τους νέους είναι η ανεργία και η επισφαλής εργασία. Η εναλλαγή των παραπάνω δύο στη ζωή του κάθε νέου οδηγεί στην απογοήτευση, τη μιζέρια, τον θυμό ή ακόμα και την αγκαλιά του φασισμού. Χρέος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η ουσιαστική συμβολή στη δημιουργία ενός ριζοσπαστικού πολιτικού κινήματος νεολαίας που θα διεκδικεί «Δουλειά με δικαιώματα, Ζωή με αξιοπρέπεια», απεγκλωβίζοντας έτσι τους νέους από χρεωκοπημένες λογικές ατομισμού, προτείνοντας ταυτόχρονα τόσο λύσεις στο σήμερα αλλά και όραμα για μία εναλλακτική κοινωνία στην οποία η νέα γενιά θα είναι στο προσκήνιο. Αυτό το πολιτικό κίνημα θα αναβαθμίσει τις διεκδικήσεις για την άρση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και τον δημόσιο χώρο.

Ερ.: Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει η οργάνωση ώστε να ενισχυθεί οργανωτικά;

Π.Μ.: Η οργανωτική ανάπτυξη δεν είναι απλά να γεμίσουμε τις λίστες μας με ονόματα. Το μέγεθος μιας οργάνωσης είναι πάντα ανάλογο της πολιτικής της επιρροής. Επομένως το πρόβλημα είναι η ισχνή πολιτική επιρροή που έχουν όλες οι νεολαιίστικες αριστερές οργανώσεις στη νέα γένια, της δικιάς μας συμπεριλαμβανομένης. Το επίδικο λοιπόν για εμάς είναι η γείωση μας σε κάθε κοινωνικό χώρο και η επιμονή μας σε ριζοσπαστικές λύσεις που θα αυξήσουν την πολιτική μας επιρροή και θα κάνουν κυρίαρχες τις ιδέες και αξίες τις Αριστεράς. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την ουσιαστική μαζικοποίηση της νέας οργάνωσης και όχι απλά για τη δημιουργία ή αλλοίωση συσχετισμών σε εσωκομματικές διαδικασίες. Δεν χρειαζόμαστε μέλη που θα αντιστοιχούν απλά σε έναν αριθμό μητρώου. Χρειαζόμαστε μέλη που θα αντιλαμβάνονται πως η ένταξη σε αριστερή οργάνωση σημαίνει υποχρεώσεις και δικαιώματα, σημαίνει συνεχή πολιτική διαπαιδαγώγηση και αγώνα.

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.